2 september 2012

Blev inte så långt inlägg sist för lillan vaknade. 
 
Måste berätta att jag just nu befinner mig i Spanien. När vi fick reda på att vi skulle få lillan så bestämde vi oss att det var bäst att ha henne i Spanien. Vi valde åka till Spanien för på spanska ambassaden i Dominikanska gör dom allt så komplicerat som möjligt för att man aldrig ska sätta sin fot där igen. Bara tanken att behöva gå dit och bråka varje dag för att min dotter skulle få spanskt pass gjorde mig illamående. Så när jag var i vecka 31 flög vi till Spanien. Här visste vi att det inte skulle bli något problem med passet.  
 
Det var en enorm skillnad att vara gravid i DR och här i Spanien. I DR blev man behandlad som en prinsessa, man behövde i stort sätt inte göra någon ansträngning för alla hjälpte en hela tiden. 
Det finns en lag på Dominikanska som säger att en gravid kvinna aldrig behöver stå i kö. Med andra ord, man får gå före alla som står i kö, vilket var helt underbart för på DR köar man till nästan allt och som gravid var inte det speciellt kul.
 
Här i Spanien sket folk fullständigt i om man är gravid eller inte. Jag åkte alltid buss när jag skulle ta mig till stan och inte en enda gång blev jag erbjuden sitta ner. Jo, en gång så var det en gammal dam som reste sig för att ge mig hennes säte fast stackaren behövde sätet mer än vad jag behövde de så jag bad henne att sitta kvar. 
 
Det låter jättelöjligt att en sån liten sak kunde göra en så ledsen men jag längtade hem till Dominikanska varenda dag under tiden jag var gravid bara pga detta.
 
En annan sak som jag gillade med Dominikanska var att där hade man en doktor som tog hand om en från första graviditetskontrollen tills det var dags att föda, vilket jag tyckte var jättebra för då visste doktorn exakt allt som hade hänt under graviditeten.
Här funkar det inte alls så. Här hade jag en gynekolog, en annan som vägde mig, en annan som tog blodprov och jag fick inte träffa doktorn som skulle hjälpa till under förlossningen innan det var dags att föda. 
 
Men men... nu är allt bra. Vi stannar här tills december sen åker vi hem igen.
 
 
 
Här var jag i 7e månaden
 
 
Detta var precis innan lillan föddes 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0