Higuey

Igår var vi i Higuey. Det är en stad som ligger 45 minuter ifrån Bavaro. Dom första korten här nedan tog jag innan vi kom fram till Higuey.

Ayer estuvimos en Higuey, una ciudad que esta 45 minutos de Bavaro. Las primeras fotos las tome en el camino, antes de llegar a Higuey.


Innan Higuey ligger en liten by som heter La otra banda. I denna byn ser man kött och korvar hängande i små stånd längs vägen.
Tydligen ska köttet vara jättegott men jag skulle faktiskt aldrig våga köpa kött som har hängt i solen hela dagen, fullt med flugor och längs en väg som släpper ut en massa avgaser hahaha lite väl snuskigt för min smak

Antes de llegar a Higuey hay un pueblo que se llama La otra banda. En este pueblo venden carne y salchichas en la calle. Dicen que la carne es muy buena pero sinceramente no me atrevería comprar una carne que ha colgado en el sol todo el día, lleno de moscas y gasas de los vehículos jajajaja demasiado asqueroso para mi gusto

Är du sugen på våldtaget bröd?
Te apetece un pan violao?

Det här bageriet säljer bröd som dom har döpt till Pan Violao vilket betyder våldtaget bröd. Passande namn på bröd som har en korv rätt igenom=)

Esta panadería vende un pan, al que le llaman pan violao, es un pan con una salchicha atravesada=)

Katedralen i Higuey
La catedral de Higuey

En farbror med sin häst mitt i stan
Un señor con su caballo en el medio de la ciudad

Till kvällsmat blev det kyckling och friterade omogna bananer
Cenamos pollo con platano frito

Vi hade även fin-besök av Guillermo
Tambien teniamos visita de Guillermo

Kommentarer
Postat av: Janice

Hej! Såg din resedagbok på google. Jag har planer att flytta till Dominikansk republiken och jobba på kontor, som receptionist eller administratör. Men jag har ingen aning om hur jag ska hitta jobb där och om det finns nått inom det överhuvudtaget. Min spanska är på intermedio nivån. Tacksam för tips. MVH Janice

2012-02-11 @ 19:06:53
Postat av: Jennifer Larancuent

hahahaHA! Jag såg "violao" på en empanadas-kiosk i StoDgo, min mans faster ville ha en och jag höll på att dö av skratt och sa att "entonces te tengo que sacar foto comiendo esa barbaridad" men då ångrade hon sig, typiskt ;)

Svar: hahahahahaha fattar inte vart dom får alla saker ifrån. Fast det är ju sånt som gör att man älskar DR
Natalia & Jennifer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0